Excuus dat ik je lastig
val met de
verplichte cookie toestemming.

Elektronica Meettechniek

Meetinstrumenten

Een overzicht van de artikelen over het gebruik en werking van meetinstrumenten.

10 ampere shuntweerstand.

Shuntweerstanden

Shuntweerstanden worden zeer veel toegepast op plaatsen waar stromen gemeten moet worden. Men vind deze componenten terug in multimeters, als afsluitweerstand bij stroomtrafo's. Een combinatie van een geschikte shunt met een externe multimeter in het spanningsbereik is het mogelijk om grotere stromen te meten, of in combinatie met een oscilloscoop kunnen stroomvormen zichtbaar worden gemaakt.
Antieke stroomtransformator.

Stroomtransformatoren

Stroomtransformatoren worden vaak toegepast op plaatsen waar grote stromen gemeten moeten worden en/of waar de meetimpedantie zo klein mogelijk moet zijn. Een groot voordeel van stroomtransformatoren is dat een galvanische scheiding bestaat tussen de te meten stroom en de registrerende instrumenten.
500 MHz standaard probe

Oscilloscoop probes

Oscilloscoop probes bestaan er in vele soorten met verschillende toepassingsgebieden. Zij zorgen voor de zeer belangrijke koppeling tussen het te meten object en de oscilloscoop.
Een stuk code gebruikt om een meting te automatiseren.

Geautomatiseerde meetopstellingen

Bij metingen en testen waarbij vele metingen gedaan moeten worden en ook nog eens diverse meetapparatuur bediend moet worden wordt de kans op fouten steeds groter. Ook is dit een zeer eentonig werk, zeker als een meetprotocol vele malen herhaald moet worden. Deze metingen komen voor als bijvoorbeeld karakteristieken van componenten of apparaten gemeten moeten worden. Of bij een productielijn waarbij de producten getest moeten worden.
X

Inloggen

Naam:
Wachtwoord: