Excuus dat ik je lastig
val met de
verplichte cookie toestemming.

Elektronica Meettechniek

NMi Van Swinden Laboratorium heet nu VSL

logos VSL en NMi Het NMi Van Swinden Laboratorium is vanaf 1 maart 2009 VSL gaan heten. VSL beheert en ontwikkelt in opdracht van de Nederlandse overheid de nationale meetstandaarden. Samen met het Nederlands Meetinstituut NMi en Verispect maakt VSL deel uit van de Holland Metrology Groep, voorheen bekend als NMi Groep, waarvan TNO aandeelhouder is.

VSL

Het Van Swinden Laboratorium beheert en ontwikkelt de nationale fysische en chemische meetstandaarden in opdracht van de Nederlandse overheid. Met behulp van deze standaarden worden kalibraties verricht aan de meetapparatuur van bedrijven en instituten. VSL maakt hierdoor meetresultaten direct herleidbaar naar internationale standaarden: Système Internationale (SI).
www.vsl.nl

NMi

De secundaire standaarden worden beheerd door het Nederlands Meetinstituut NMi. Ook verricht het NMi modelkeuring van nieuwe typen meet en weegmiddelen.
www.nmi.nl

Verispect

Verispect verzorgt, in opdracht van de Rijksoverheid, het toezicht op de naleving van oa. de metrologische wetgeving (de Metrologiewet, voorheen de ijkwet). Zij doen dit door keuringen van meet en weegmiddel van reeds in gebruik zijnde instrumenten.
www.verispect.nl
Schakel Javascript in als je wilt reageren.

Reageren op artikelen is tijdelijk niet mogelijk

X

Inloggen

Naam:
Wachtwoord: