Excuus dat ik je lastig
val met de
verplichte cookie toestemming.

Elektronica Meettechniek

Artikelen

Elektronica metingen omvatten een breed scala aan onderwerpen. Op deze site zijn een groot aantal artikelen rond metrologie te vinden en deze zijn onderverdeeld in vijf categorie├źn.

elementaire metrologie

Elementaire metrologie en theoretische achtergrond

De keuze van de te meten parameter en het inschatten van meetfouten is van groot belang voor een goede meting. Verder bevat deze serie artikelen uitleg over gerelateerde onderwerpen rond metrologie, waaronder het voorkomen van meetfouten en het bepalen van de meetnauwkeurigheid.
netspanning meten

Meting basisgrootheden

Deze serie artikelen komen de metingen van spanning, stroom, vermogen, energie en temperatuur aan bod. Dit zijn de praktijk de meest voorkomende metingen.
multimeter

Gebruik en werking van meetinstrumenten

Bij elke meting worden meetinstrumenten en meethulpmiddelen ingezet. De eigenschappen van deze instrumenten maaar ook hulpmiddelen als stroomtrafo's en meetshunts kunnen zeer bepalend zijn voor het uiteindelijke meetresultaat.
meting passieve componenten

Meten aan passieve componenten

Daar waar weerstand, capaciteit of zelfinductie nauwkeurig bekend moeten zijn kan men niet alleen afgaan op het opschrift van het bewuste component. Of men wil de magnetische eigenschappen bij een specifieke conditie kennen. In deze serie artikelen worden meetprincipes voorgesteld hoe deze parameters en parasitaire eigenschappen gemeten worden.
meting actieve componenten

Meten aan actieve componenten

Halfgeleiders kennen zeer veel afhankelijke grootheden. Voor veel kritische schakelingen moeten parameters goed bekend zijn. Hier word nader ingegaan hoe deze afhankelijke parameters gemeten kunnen worden.
X

Inloggen

Naam:
Wachtwoord: