Excuus dat ik je lastig
val met de
verplichte cookie toestemming.

Elektronica Meettechniek

Statistieken 2009

maandelijkse bezoekers over 2009 Er is weer een jaar voorbij en dat is een mooi moment om te analyseren wat deze website heeft gepresteerd. Want er wordt niet alleen aan elektronica gemeten, ook deze site wordt gemonitord. In 2009 zijn er 117294 pagina's bekeken door 40413 unieke bezoekers. Een voor websites uitzonderlijk hoog percentage 92,9% van de bezoekers kwam binnen via zoekmachines, waarvan 97,4% via Google. Een groot deel van de bezoekers is afkomstig van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Dit verklaart ook het heftige berglandschap met diepe dalen in het weekend van de grafiek hieronder die het dagelijks bezoekersverloop in de maanden oktober en november laat zien.

In de grafiek helemaal bovenaan vertegenwoordigt het maandelijkse verloop over 2009. Duidelijk is dat meettechniek.info in de vakantiemaanden een kwakkelend bestaan kent. Ook de invloed van de vele vrije dagen rond mei zijn goed zichtbaar.

Gegevens bronnen

Naast Statcounter wordt een eigen methode gebruikt om een werkelijk beeld te krijgen van de unieke bezoekers. Een bezoeker kan immers ook pas na een aantal maanden terugkeren en de meeste statistieken ziet dit onderscheid niet en tellen dan twee unieke bezoekers. Het werkelijke aantal unieke bezoekers over 2009 is dus 40413, volgens de Statcounter statistieken zou het aantal veel hoger uitkomen: 56356. Met de uitgebreide methode kan ook het onderscheid in bekeken pagina's per unieke bezoeker gemaakt worden over verschillende perioden:
Dagelijks gemiddelde: 2.08
Maandelijks gemiddelde: 2.44
Jaarlijks gemiddelde: 2.90
Deze meting is niet geheel zuiver: IP-adressen willen nog wel eens veranderen en een bezoeker kan de site vanaf meerdere computers bekijken.

Waardering

Hoe goed zijn deze resultaten nu? Het weigeringspercentage (dit is het aantal bezoekers dat na het laden van één pagina de site weer verlaat) is 48%. Volgens diverse verhalen over zoekmachine optimalisatie (SEO) is dit niet heel slecht. Zeker gezien dat elektronica metingen een niche is en bezoekers uit het onderwijs en industrie komen met een duidelijke vraag om informatie komen vanuit een zoekopdracht. Dank voor de bezoekers die deze site hebben bezocht en hopelijk vonden waarnaar ze zochten.
Schakel Javascript in als je wilt reageren.

Reageren op artikelen is tijdelijk niet mogelijk

X

Inloggen

Naam:
Wachtwoord: