Excuus dat ik je lastig
val met de
verplichte cookie toestemming.

Elektronica Meettechniek

Informatieve videos

youtube still oscilloscoop vergelijking Steeds vaker verschijnen online video's waar fabrikanten hun producten aanprijzen en/of deze vergelijken met andere merken. Vooral als men op het punt staat een instrument aan te schaffen is het vergaren van informatie op deze manier zeer aan te bevelen. Natuurlijk laten de fabrikanten hun eigen produkt van de beste kant zien, maar vooral de vergelijkingen met andere merken kan zeer verhelderen zijn. De tegenpartij is nooit te beroerd om de tekortkomingen van de concurrent uitgebreid uit te belichten.
Vanzelfsprekend doet men er goed aan om de vergelijking van meerdere partijen naast elkaar te leggen. De video's zijn veelal te bekijken op de site's van de fabrikanten. Ook via YouTube zijn dezelfde video's vaak te bekijken door te zoeken op merk en typenummer. Van de particuliere zijde zijn reeds bugs gemeld.

Educatieve video's

Behalve fabrikanten zijn er ook onderwijsinstellingen die vele educatieve video's maken en online zetten:

De Massachusetts Institute of Technologie (MIT) heeft vele colleges op video online beschikbaar gemaakt. Behalve lessen over elektronica zijn van vele vakgebieden video's te bekijken. Daarnaast zijn ook vele informatieve documenten in PDF vorm te downloaden.


Alweer een geruime tijd op het internet is de verfilming van alle 118 elementen in het periodiek systeem: Periodic Videos. Hoewel dit overzicht niets met elektronica van doen heeft moet dit toch vermeld worden: De video's die gemaakt is door de University of Nottingham zijn een groot voorbeeld hoe vermaak en educatie samen kunnen gaan. In de hoofdrol een professor zoals je verwacht dat ze er zo uit horen te zien. De filmpjes bevatten informatie, achtergronden, anekdotes en proefjes van de elementen.

Van dezelfde universiteit een overzicht van 60 natuurkundige symbolen. Dit overzicht is echter nog verre van volledig en minder vermakelijk, toch wel interresant.
Schakel Javascript in als je wilt reageren.

Reageren op artikelen is tijdelijk niet mogelijk

X

Inloggen

Naam:
Wachtwoord: