Excuus dat ik je lastig
val met de
verplichte cookie toestemming.

Elektronica Meettechniek

Actueel overzicht #2

Informatieve videos

youtube still oscilloscoop vergelijking

Steeds vaker verschijnen online video's waar fabrikanten hun producten aanprijzen en/of deze vergelijken met andere merken. Vooral als men op het punt staat een instrument aan te schaffen is het vergaren van informatie op deze manier zeer aan te bevelen. Natuurlijk laten de fabrikanten hun eigen produkt van de beste kant zien, maar vooral de vergelijkingen met andere merken kan zeer verhelderen zijn. De tegenpartij is nooit te beroerd om de tekortkomingen van de concurrent uitgebreid uit te belichten. » lees meer.

Verbod op gloeilampen

Dumpload met gloeilampen

Het zal niemand ontgaan zijn dat vanaf 1 september 2012 de gloeilamp in de ban wordt gedaan. Dit heeft de Europese Unie in al haar wijsheid besloten. De 100 Watt gloeilampen moeten het al vanaf september volgend jaar ontgelden. Normaliter zijn milieumaatregelen geen vermeldingswaardigheden die op deze plaats aangekondigd worden, maar dit vormt een uitzondering.
De reden van het verbod op gloeilampen is het belabberde rendement voor het doel waarvoor zij gemaakt zijn: Elektrische energie omzetten in licht. Maar juist de eigenschap dat relatief veel energie weggestookt kan worden is erg handig bij testopstellingen. » lees meer.

Mijn meter werkt supernauwkeurig

Supernauwkeurig

Je kent ze wel, de zelfbouw LC-meters. Gevonden op het internet om voortaan snel en handig condensatoren en spoeltjes te kunnen meten. Het apparaatje is niet te ingewikkeld en nog lekker goedkoop ook. Bovendien heb je zo links en rechts ook al van anderen gehoord dat zij dat apparaatje gebouwd hebben en er zeer tevreden over zijn. » lees meer.

Agilent 81150A signaalgenerator

Agilent 81150A signaalgenerator

De 81150A is de nieuwe signaalgenerator van Agilent. In dit model zijn drie signaalgeneratoren geïntegreerd: Een presisie 120 MHz impulsgenerator, 2 GS/s functie/arbitraire signaalgenerator en een 120 MHz ruisgenerator. Het instrument is voorzien van een grafisch display en een overzichtelijke bediening. Door het samenbrengen van deze drie instrumenten in één apparaat worden bekabeling en ruimte geminimaliseerd. » lees meer.

Gokken of meten?

gokken meetresultaat

Ervaringen met metingen die ik in de jaren heb opgedaan deel ik graag met anderen. Zo kom je situaties tegen waar potentiële meetfouten te verwachten zijn. Het is dan een goede gewoonte om hem of haar daar dan op te attenderen. Maar een enkele keer wordt dit niet in dank afgenomen en wordt je geconfronteerd met de meest verbazingwekkende opvattingen. » lees meer.

Opvolger TTi PL serie

De nieuwe TTi PL voeding

Thurlby Thandar Instruments heeft de reeks voedingen uit de PL-serie geheel vernieuwd. Het vertrouwde lineair geregelde concept is behouden en er zijn een aantal digitale eigenschappen toegevoegd voor een groter bedieningsgemak. De voedingen hebben een uitmuntende regulatie van de uitgangsspanning en zijn compact gebouwd. Er zijn nu drie enkelvoudige uitvoeringen beschikbaar en één met dubbele voeding. » lees meer.

LeCroy M-type oscilloscoop

LeCroy M-type DSO

De M-serie is de nieuwste telg uit de WaveSurfer serie van Lecroy. Het model 104MXi is een vier kanaals DSO met een bandbreedte van 1 GHz, 12,5 Mpt/kanaal en een sample rate van 5 Gpt/s. Ze zijn uitgerust met geavanceerde triggering en hebben standaard krachtige wiskundige bewerkingen voor het analyseren van golfvormen. Daarnaast is de beeldverversing zeer snel. Alle scoops uit de serie zijn uitgerust met een groot 10,4" kleur touch screen. Met een diepte van slechts 15 cm neemt het instrument slechts weinig ruimte in op de werktafel. » lees meer.

HET Instrument 2008

HET Instrument 2008

HET Instrument 2008 wordt gehouden van 20 tot en met 23 mei in Jaarbeurs Utrecht.
De grote technologiebeurs concentreert zich op kennis, technologie en innovatie voor de industrie en wetenschap. De exposerende branches Industriële Elektronica, Industriële Automatisering en Laboratorium Technologie presenteren een breed scala aan technologische toepassingsgebieden voor industrie, utiliteit, wetenschap en zorg.
Meer informatie over deze beurs is te vinden op de site van HETinstrument

Meten is weten ?

Koei snuffelt aan een meetopstelling

Deze veel aangehaalde kreet vertelt slechts het halve verhaal. Alleen het plaatsen van de meetpennen en het aflezen van de waarde levert niet per definitie een correcte meetwaarde op.
Maar al te vaak wordt voorbij gegaan aan de beperkingen van het gebruikte meetinstrument en de invloed van de meetkabels en omgeving. Ook is men zich niet altijd bewust wat er eigenlijk gemeten wordt.
De kreet zou eigenlijk moeten luiden... » lees meer.

Nieuws en opinie

schrijven

Meettechniek.info heeft vanaf januari 2008 een Nieuws en Opinie sectie. Deze site kent al enkele jaren de continu uitbreidende reeks statische artikelen. Nu is er de mogelijkheid voor bezoekers om zelf over opmerkelijkheden en nieuwsfeiten op het gebied van metrologie te schrijven. Bedrijven kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om gebruikers op nieuwe producten te attenderen en seminars en beurzen aan te kondigen. » lees meer.

Vorige 1 2
X

Inloggen

Naam:
Wachtwoord: